Sedan Vårsalongen för första gången invigdes 1921 har en rad kända och älskade konstnärer ställt ut och idag är det för många en dröm att få vara med. Vårsalongen inbjuder i år till en utställning med bidrag från 114 konstnärer, såväl nya som etablerade, i en ålder om 23-99 år. De utställande verken består framförallt av måleri och textil men där visas även skulptur, fotografi och installationer, vilka går att köpa för mellan 500-500.000 kronor. Årets jury representerades av konstnärerna Lena Cronqvist, Maria Miesenberger och Berit Lindfeldt samt juryns ordförande- och Liljevalchs konsthallschef Mårten Castenfors.

En av de utställande konstnärerna är Ulrika Tufta Pihlström som arbetar med installationer, skulptur, teckning, video och fotografi. Till årets utställning har hon bidragit med verket 188. Zon 3, där hon låtit brodera ett geometriskt mönster på ett fotografi för att på så vis förvandla den ursprungliga bilden och skapa nya uttryck.

Då Liljevalchs konsthall renoveras och byggs ut har hela utställningen flyttat till Stockholms city, där de fått 1800 kvm i två plan inklusive terasser att husera på. Något som gjort det möjligt att för första gången visa konst utomhus. Dessutom hoppas Mårten Castenfors, chef på Liljevalchs, på att det nya läget ska locka en yngre publik

Vårsalongen pågår från den 12 februari till den 10 april. Värt att notera är Ung Vårsalong som pågår den 23 februari till den 10 april, där verk av stockholmsungdomar födda år 1998-1999 visas.

 Läs mer om de utställande konstnärerna här!