Lorelei Gilmore är utan tvekan den galna i Gilmore-skaran. Hon blir vid tidig ålder mamma och lämnar sitt konservativa och välskötta hem för att stå på egna ben och leva sitt liv på egna villkor. Inte särskilt blåögd (även om hon faktiskt har ett par vackra blå ögon!) tar hon sig an utmaningen med en vilja av stål och en god dos självförtroende - som hon dock aldrig låter vinna över humorn.

Som ni säkert vet döpte hon sin hund efter sångaren Paul Anka och hemmet är dekorerat med ovanliga detaljer så som Hello Kitty-prydnader. Gång på gång faller män för den attraktiva Lorelai och för henne är den rutiga flanellen särskilt tilldragande. Hennes andra stora passion är kaffe, av vilket hon konsumerar mer än genomsnittet. Kanske är det anledningen till varför hon pratar så mycket och så snabbt? Hur som helst lyssnar vi gärna på vår Lorelai!

blog blog

Disco Party Hello Kitty-karaokemaskin. Auction Kings Tampa, utropspris 740 kronor.

Rory är Lorelais dotter och bästa vän. Hon har ärvt sin mammas kaffeberoende, blå ögon, kärlek till onyttig mat och hennes goda musiksmak. Rory är emellertid betydligt tystare och ofta den mycket mer förnuftigare familjemedlemmen. I tidig ålder var hon en bokmal och under seriens gång har hon svalt varenda klassiker i världslitteraturen. I en spänd relation mellan mor och morföräldrar försöker Rory upprepade gånger medla. För att behaga sin mormor deltar Rory till och med i hennes jetsetliv, en av anledningarna till att Lorelai lämnade sina föräldrars hem när hon var ung. Rory är visserligen flitig i skolan men kan iför det inte kallas för nörd. Och precis som sin mor ställer hon sig återkommande frågor om relationer. Hur det hela slutar får vi förhoppningsvis se i de sista avsnitten!

blog (9) blog (9)

Guldklänning, New Findarca. Classic Collections of Balm Beach, utropspris 6300 kronor.

Inte att förglömma är Lorelais mamma Emily. Emily kommer från en fin familj och studerade vid Yale, där hon träffade sin blivande man Richard Gilmore som hon gifte sig med strax efter examen. Som dotter av den amerikanska revolutionen består hennes liv av välgörenhetsfester, det utsmyckade huset och ett leverne i enlighet med alla gamla traditioner. För Lorelais beslut att lämna sitt flickhem har Emily absolut ingen förståelse. Men trots detta älskar Emily sin dotter och barnbarn helhjärtat!

blog (10) blog (10)

Canapémöbel i Louis XVI-stil. Dorotheum, utropspris 17 600 kronor.

Efter den här översikten är det väl dags att sätta igång? Vi dukar fram pizza, hamburgare, godis, mängder med kaffe och gör det bekvämt i soffan och lyssnar in till ”Where you lead, I will follow….”