Hedvig och Richard Feigin

Igår var vi på en AW på Story hotel som Themocracy och grundaren Richard Feigin bjöd in till. Vi beundrar människor som vågar satsa på det de brinner för. Themocracy är ett cykelföretag som säljer handgjorda cyklar från det hundraåriga italienska cykel företaget Rossignoli. För att göra det mer intressant har Themocracy närmat sig mode och inredningsvärlden genom att arbeta med designers i ett "colour curator programme". Igår fick vi se den senaste färgsättningen designad av arkitekten Thomas Sandell.
Det svenska klädmärket Dagmar har också tagit fram en specialdesignad cykel för Themocracy.  Cykeln är inspirerad av Dagmars vår/sommar-13 kollektion, Bioarchitecture, som symboliserar mötet mellan organiska former och high-tech - i detta fall cykelns form och färg.

Pop up store på Story hotel fram till september

Fina manschettknappar från Skultuna, design Richard Feigin

Att modemärken samarbetar med cykeltillverkare har blivit ett allt vanligare grepp. Senast i raden är svenska accessoartillverkaren Skultuna som gått samman med Themocracy för att skapa en mindre kollektion av manschettknappar och cykeltillbehör.

AW och mingel

Colour curator Thomas Sandell

Richard och Anna

Det första numret av magasinet Artworks.

Mitt i det härliga minglet presenterades också magasinet Artworks som är ett nytt spännande och intressant magasin som handlar om mötet mellan konst, kultur och näringsliv. Vi hade ett trevligt samtal med grundaren Henrik Karnekrans. Barnebys är en av flera partners.

 

Kommentera