Ibland är det bara skönt att drömma sig bort, särskilt denna årstid som kan te sig något grå, åtminstone vädermässigt.
Ser att Sotheby’s i London om en vecka har en synnerligen intressant vinauktion av klassiska bordeauxviner, stora bourgogner, magnifika champagner och kultviner från Italien. Den 26 februari äger auktionen rum med hela 655 lotter från en enskild anonym säljare. Utbudet kan för vinälskaren liknas vid en dignande godisaffär för ett barn. Här finns allt man i sina vildaste drömmar kan önska. Eller vad sägs om två magnumflaskor av Château Palmer från den legendariska årgången 1961 med utropet 4 000-5 000 GBP. Det söta elixiret Château d’Yquem finns med i ett årgångsspann på över 100 år. Stora bourgogner som Musigny från Vogüé och Chambertin Clos de Bèze från Faiveley, den så eftertraktade Dom Pérignon Rosé från 2000 säljs sex flaskor med utrop 750-920 GBP. Även italienska namn som Sassicaia, Ornellaia och Solaia av goda årgångar finns med i denna bukett av stora viner. Se hela härligheten här.
Dryckesauktionerna på hemmaplan sätter snart igång. Den 3-5 mars är det dags för nästa nätauktion och en vecka innan försäljningsdatum finns dryckerna att se på Magasin 5 som är det nya namnet för Stadsauktion.
På Vinkällaren Grappe har vi inför varje dryckesauktion en kväll då vi informerar om hur Du handlar på auktion och vad begreppet fine wine står för. Välkommen att anmäla Dig till info@grappe.se
Maria Collsiöö håller i informationsträffen och antalet platser är begränsade.
Tid: torsdagen den 27 februari, kl. 18-19
Plats: Vinkällaren Grappe, Grevgatan 5, 114 53 Stockholm

Övriga auktionsdatum i vår är den 7-9 april, 12-14 maj och 9-11 juni.

Med olympiska hälsningar,

Carl Jan Granqvist

Kommentera