Nu är det tomteverkstad på Vinkällaren Grappe. Årets medlemsmatrikel har anlänt från tryckeriet och stoppas just nu in i kuvert till alla medlemmar i vinkällaren för att skickas ut innan julhelgen.  Är Du intresserad av att läsa om vinåret 2013 på Vinkällaren Grappe och i världen är Du välkommen in för att hämta ett exemplar. Förutom Grappes historia och en beskrivning av vår verksamhet kan du läsa Alf Tumbles reflektioner om att dricka moget vin, Richard Juhlins text om mogen champagne och universitetsadjunkten Pontus Jennerholms berättelse om sina pågående studier till Master of Wine (MW), bland mycket annat.

Igår avslutades den fjärde och sista nätauktionen för drycker. Måndagen var vikt för champagne och vita viner och på tisdagen var hela dagen ägnad åt röd bordeaux. Ett stort intresse gjorde att många poster klubbades en bra bit över utropspriset och några exempel nedan ger en bild av att törsten efter moget vin är stor i landet.

En låda av Château Chasse-Spleen från det varma året 2003 ropades ut för 2 400 kr och klubbades för 5 000 kr. En vertikal med 13 olika bordeauxviner från 2004 med utrop 4 000 kr stannade på 7 200 kr.
Fyra flaskor av premier cru-slottet Château Latour från den strama årgången 1986 ropades ut för 6 400 kr och klubbades för 8 600 kr.

Nåväl, under onsdagen fanns möjlighet att inhandla mogen barolo från både 40-, 50- och 60-talsårgångar. Exklusiv bourgogne från Domaine Romanée-Conti  (DRC) av stora årgångar som 1978, 1985 och 1990 fanns till försäljning och även ett varierat utbud av Châteauneuf-du-Pape samt portvin av både äldre och yngre årgångar.

Nu får vi ge oss till tåls ända fram till mars då den första vårauktionen äger rum.
Fyra dryckesauktioner är planerade och datumen är följande:
3-5 mars
7-9 april
12-14 maj
9-11 juni
Läs mer om dryckesauktionerna på Systembolagets webbplats.

Med strålande lussehälsningar genom glöggångor och svalkande champagnebrus,

Carl Jan Granqvist

Kommentera