Den första klockan, som är tillverkad 6 juni 1958 lämnades in till Bukowskis efter att ägarens son, ovetandes om dess värde, hittat klockan på vinden i en ask.

- Det är historier som dessa som gör mitt arbete som specialist så oerhört givande. Känslan när ett objekts proveniens och höga kvalitet möts på det här sättet är oslagbar. Det skall bli mycket spännande att följa budgivningen på denna raritet, säger Nina Westerlund, ansvarig specialist för klockor på Bukowskis.

Senast en Omega Speedmaster 2915-1 av den här kalibern såldes på auktion var på Christie ́s 2015 vilket resulterade i ett nytt rekord för en Omega Speedmaster med ett slutpris på $137 000, drygt 1,1 miljoner svenska kronor, men försäljning satte även tonen för det som komma skulle. Nämligen att klockmarknaden för Omega och liknande klockmärken formligen exploderat sedan dess. På Christie´s var "underbiddern" the Omega Museum.

De exemplar Bukowskis har fått i uppdrag att sälja har allt man kan önska sig av en Speedmaster 2915-1, och är den mest prestigefulla klocka någonsin såld på auktion hos Bukowskis. Klockan utmärker sig med sina originella “broad arrow”-visare, det rena bakstycket utan sjöhästmotivet, den ursprungliga tachymetre skalan i metall och urtavlan i patinerat originalskick därtill en korrekt 7077/6 länk i stål gör klockan till ett av världens mest eftertraktade samlarobjekt inom klockvärlden.

Bukowskis presenterar som sagt inte bara en, utan två magnifika Omega Speedmaster 2915-1, den andra med ett utrop på 350 000 SEK, som även den kommer auktioneras ut den 25 oktober. Idag är det nästintill omöjligt att hitta en Omega Speedmaster 2915 ute till försäljning överhuvudtaget. Att dessutom visa upp två Omega Speedmaster 2915-1 i bra skick får ses som en sällsynt företeelse.

- Att två klockor från den första serien Omega Speedmaster 2915-1 säljs på en och samma auktion är makalöst spännande och något som gissningsvis kommer dröja väldigt länge innan det sker igen, säger Carl Palmegren, assisterande specialist klockor.

Visning 19 – 24 oktober Auktion 25 oktober på Berzelii Park 1 i Stockholm.

Här hittar du flera armbandsur från Omega på andrahandsmarknaden just nu!