Den belgiska konstnären William Sweetlove vill genom sin konst uppmärksamma sin omgivning på den miljöförstöring och de klimatförändringar som sker på vår jord idag. Plast, nylon och polyester kommer alla från fossilt bränsle och är onedbrytbara av naturen. Vi är samtidigt beroende av plast, nylon och polyester och det är material som finns i nästan alla vardagliga föremål. Det fossila bränslet håller på att ta slut och vi måste lära oss att börja återvinna det, en fråga som är framträdande i William Sweetloves konstverk. All konst av Sweetlove är tillverkad av återvunna material och till största del av plast. Om klimatförändringarna fortsätter i samma takt som det har idag kommer många arter dö ut inom en snar framtid. Därför gör Sweetlove små kloner av olika djur utrustade med ryggsäckar, gummistövlar och vattenflaskor, allt för att de ska vara bättre förbereda för klimatförändringarna som komma skall.

I samarbete med Galleri GKM i Malmö tävlar vi nu ut ett konstverk av William Sweetlove. "Small cloned Penguin with water bottle" från 2013 är gjord av återvunnen plast och finns i 300 exemplar. För att ha chans att vinna Sweetloves pingvin, till ett värde av 3 000 kronor behöver du svara rätt på denna fråga:

Fråga: Djur är ett vanligt motiv i målningar, såväl äldre som nyare konsthantverk. Denna tiger av Lisa Larson hittar vi på auktion just nu. Vi undrar helt enkelt vad tigern har för utropspris. En ledtråd: Auktionen går ut den 8 december.

Skicka rätt svar till tavling@barnebys.com senast den 4 december.