Som vanligt finns det fantastiska möjligheter att skaffa sig en imponerande garderob med kläder, skor, handväskor och solglasögon från världens främsta modehus.

Ett plagg som aldrig är fel, åtminstone inte sedan 1926 när Coco Chanel en gång lanserade den lilla svarta, eller LBD som den ibland kalla efter förkortningen för Little black dress.

Även om Coco Chanel själv använde den lilla svarta flitigt, så dröjde det ända till 1950-talet innan det blev en så pass stor trend att "den lilla svarta" ingick i baskollektionen hos de andra modehusen.

Tidigare hade den svarta färgen varit förebehållen sorgeplagg man främst använde vid begravningar.

Ursprungligen var den ganska enkla klänningsmodellen en reaktion mot de tunga, stora långklänningarna som var på modet under 1920-talet. När Chanel lanserade klänningsmodellen kom "den lilla svarta" att symbolisera frigörelse och självständighet. Helt enkelt ett plagg för den moderna kvinnan.

Idag är "den lilla svarta" ett plagg som vi knappt kan leva utan och som för många är räddningen i velandet framför spegeln.

Då plagget i sig ofta är ganska enkelt, även om snitt, tyg och fall varierar framstår accessoarerna som ett nödvändigt komplement.

Kalla axlar behöver ofta en liten jacka eller en så kallad bolero. Även det bjuder vintageauktionernas utbud på.

 

Katalogen till Bukowskis markets auktion Fashion hittar ni HÄR!

Katalogen till Kaplans Fashionabla auktion hittar ni HÄR!