Ni har väl inte missat att det är vintage-tema här på Barnebys? Strålande idé tycker jag och här kommer 5 tips som kan vara bra när du ska köpa vintagekläder. Håll till godo!

1. När du ska ta på dig en vintageklänning så trär du alltid klänningen över ditt huvud. Du ska alltså aldrig ta på den från fötterna och dra upp klänningen. Allt för att minimera risken att ta sönder plagget. Det är alltså större chans att du tar sönder klänningen och dess dragkedja om du drar upp klänningen, eftersom man oftast är lite större runt höfterna.

2. När du ska hänga upp vintageplagg hemma så ska du använda dig av de små band som oftast brukar sitta i plagget och hänga galgen i dessa öglor. Om du har en hård plastgalge så kan du lätt ta sönder ärmarna om tyget är skört. Om det inte finns några band på plagget så ska du använda dig av mjuka galgar, gärna vadderade alternativt tunna metallgalgar som inte är vassa på kanterna.

3. När du är ute och shoppar så ska du alltid leta efter hål och skador på plagget. Har det hållit i femtio år så finns det stor chans att plagget kommer att hålla i femtio år till eller längre. Men bli inte förvånad om du skulle hitta en liten fläck eller en repa på tyget eller att dragkedjan är trasig. Försök att få ner priset om du gör det.

4. Ibland kan det vara lättare att hitta vintage-accessoarer än vintageplagg när du är i second hand-affärer. Leta efter solglasögon, scarfes, bälten och skor.

5. Ta kort på dina vintagekläder och visa på upp dom på Facebook, Instgram, Pinterest eller på din blogg. Ett bra sätt att hitta nya vänner med samma intresse eller få någon annans kunskap om vintage. I bästa fall kanske någon vet mer om ditt plagg än vad du gör? T ex om vilket årtionde plagget kommer från, vilket märke det är eller vad det är värt.

 

 

 

Kommentera