Vinet, som har sitt ursprung från Entre-Deux-Mers, Bordeaux, är härligt och fruktigt mot bigarrå och hallon, och passar utmärkt till sommarens buffé, grillat eller som sällskapsvin i bersån.

Druvorna handplockas och selekteras noggrant. Musten jäses i temperaturkontrollerade ståltankar.

Vinframställningen är traditionell, med största omsorg och respekt för druvans egenskaper med tanke på dess dofter, smak och personlighet.

Druvskalen har haft kontakt med musten under drygt 24 timmar för att få sin purpurröda färg.

Vinet kan lagras upp till 3 år

Detta vin kommer från min kära vän Martin Fueyo, som en gång i tiden var en medarbetare till mig under världsutställningen i Sevilla 1992.

Stil: Ljusröd, med underbar doft av körsbär samt en generös smak.

Druvsorter: 100% Merlot

Lagring: Lagrat på rostfria ståltankar under 4 månader innan det tappas på flaska.

Passar till: Grillat, och lättare kötträtter men även trevligt som sällskapsvin. Vinet skall serveras svalt.

2014 Lestrille Capmartin Bordeaux Clairet, nr 72931, 99 kr

Dessa rader skrivs strax före det att jag kliver på planet med kosan ställd mot Yantai, Kina, där prisutdelningen för facklitteratur inom måltidsområdet, Gourmand Awards, går av stapeln med sin eminente president, Edouard Cointreau.

Med vänliga hälsningar,

Er tillgivne,

Carl Jan Granqvist