Naturen och auktionssalarna sprakar ikapp av starka färger och vacker scenografi. I Bukowskis lokaler intill Berzelli Park möter hösten den samtida konsten, och den efterfrågade postkrigsdesignen. Det ser ut att bli en stark auktion med flera mästerverk. I topp på både konst och grafikavdelningen tronar verk av världens mest efterfrågade konstnär just nu, Andy Warhol. Högst utrop har Warhols porträtt föreställande Bobby Short, legendarisk jazzmusiker och Warhols nära vän.

Triptyken är utförd under hösten 1963, i samma stil, period och teknik som de berömda porträtten av Liz Taylor och Marilyn Monroe.

Bobby Short som levde mellan 1924-2005 var en respekterad jazzmusiker som var knuten till Atlantic Records under dryga trettio år. Utropet är satt till 7-8 miljoner kronor.

- De här konstverken är inte bara från hans mest intressanta och utvecklande period, de är också unika i det att de lägger till en pusselbit till bilden av den gåtfulle Warhol. Här finns ett stråk av värme och närvaro. Det är otroligt spännande att vi ännu en gång får förmedla internationell konst av den här kalibern, säger Anna Persson, chef för konstavdelningen.

Bukowskis Contemporary & Design ser på pappret ut att vara en av de starkare auktionerna på ett tag med flera toppnummer, av vilka särskilt bör nämnas Irving Penns Cuzco Children från 1948, Ann-Sofi Sidéns Queen of Mud (1997), samt flera nyckelverk av Klara Lidén och Nathalie Djurberg, alla konstnärer som haft stora framgångar internationellt.

Katalogen för Contemporary & Design släpps på måndag kl 14 och auktionen äger rum den 11 november.