För några veckor sedan besökte jag Klockmaster Hansson och lyckades fånga några av de klockor de har i sitt sortiment. Det var faktiskt hos Klockmaster Hansson som mitt intresse för klockor startade på allvar för snart tio år sedan då de sålde ut märket Zodiac. Jag tror jag köpte fyra olika modeller. Min fru har fortfarande kvar sin dykare men mina har hamnat på andra handleder.

Under detta besök kom fokus att ligga på wristshots. Det säger en hel del om ett armbandsur när man ser det användas. Annika Gärdebeck, butiksägare, visar runt i butiken och agerar tålmodigt wristshotmodell(klicka gärna på bilderna för förstoring).

Tag Heuer har kopplingar till (motor)sport och deras revival av ex Silverstone eller Monacomodellerna känns helt rätt. Jag har aldrig varit frälst i Tag Heuer men konstigt nog finns faktiskt en Monaco med på önskelistan.

Jag är medveten om att jag fotar damur alldeles för sällan och lovar bot och bättring- det är faktiskt Annikas handled på alla utom en av wristshotsen.

Oris är kända för sina dykare, här har vi en Aquis med urtavla av pärlemor(MOP).

Att jag gillar mesharmband(Milanese/Milanais som det också kallas) passar väl in på denna Tissot Heritage Visodate som precis anlänt till butiken.

Det är riktigt snyggt med genomskinlig glasbaksida.

Som enda butik i Göteborg saluför man Baume& Mercier och Grand Seiko. Baume& Mercier´s klassiska Riviera har jag länge varit intresserad av men när det gäller nyproduktion så gillar jag verkligen modellen Clifton som stoltserar med månfas.

Eller dammodellen Linea med MOP.

När jag såg Seikos Prospex Kinetic(SUN019P1) var jag tvungen att testa den och döm till min förvåning om jag inte hittat årets sommarklocka. Stor som ett hus men bärs ändå ledigt. Urtavlan är maffig och jag har svårt att lägga ifrån mig den.

 

Seiko Astron är en klockan för den som vill ha exakt tid oavsett var man befinner sig i världen.

En av urmakarna på Klockmaster Hansson, Boris visar upp sin Seiko Spring Drive och

jag passar på att kika lite på motorn genom baksidan.

Grand Seikos dykarmodell(SBGX117) är annan favorit som får mitt klockhjärta att slå snabbare.

Eller om man inte vill ha mer än en tidszon kanske denna GMT kan vara ett alternativ.

En dubbel wristhot av Grand Seiko, ref:SBGR051 får avsluta denna wristshotbonanza. Ett stort tack till Klockmaster Hansson för besöket.

Ha en riktigt trevlig fortsättning på helgen och följ gärna TTF på instagram.