Nationalarenan Friends Arena invigdes den 14 november 2012 med en match mellan Sverige-England. Sverige vann med 4-2 och Zlatan gjorde mål i matchminut 20, 77, 84 och 90 och skrev återigen in sig i den svenska fotbollshistorien som en av de största spelarna genom tiderna. Nu är hans hans redan legendariska fotbollsskor till salu på Stockholms Auktionsverk med ett utrop på 25 000 kronor.

[youtube id="1siyT6BA5z4"]

Jag ska avslöja en bra terapiform. Om du av någon anledning känner dig nere, titta på filmen ovan. Det gör jag och det gör mig alltid glad. Prova själv!

Den sista fullträffen var en bicykleta från 30 meter som röstades fram till årets snyggaste mål i världen på FIFAS årliga gala. Målet blev dessutom förevigat på ett frimärke.

Stockholms Auktionsverk har nu fått förtroendet att sälja Zlatan Ibrahimovics skor från denna historiska match vilka med andra ord användes för att skjuta Sverige till en fyramåls seger. Här kan du se målet.

Auktionen äger rum hos Stockholms Auktionsverk den 21 november. Några andra av auktionens höjdpunkter är en unik silvermedalj och diplom från OS Helsingfors 1952, en silverbägare från Kungliga Lawn Tennis Klubben 1909 och 1911, en signerad amerikansk fotboll av Joe Montana, en signerad baskettröja av Larry Bird och memorabilia från OS 1912 Stockholm bland mycket mer.