Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

En bransch i förändring

Under de senare åren har konst- och antikvitetsvärlden genomgått dramatiska förändringar. För bara några år sedan var auktionsmarknaden mycket mer otillgänglig – ville du bläddra i en auktionskatalog var du för det första tvungen att få tag på en fysisk kopia och dessutom förstå hur hela branschen fungerade.

Auktionshus, liksom handlare och gallerier riktade sig främst till en liten grupp säljare och köpare, som mer påminde om en utvald skara än en faktisk marknad. Men detta har förändrats. Idag väljer allt fler att köpa konst och antikviteter på andrahandsmarknaden vilket innebär att branschen har växt, både sett till antalet aktörer och föremål i omlopp.

Genom att samla auktionshus, handlare och gallerier på samma plats har vi gjort marknaden tillgänglig för alla. Genom att öppna upp marknaden är konst, design, antikviteter och samlarföremål numera bara ett klick bort.

CB och Pontus

Barnebys

EST. 2011

Idén till Barnebys föddes när vi själva insåg hur svårt det var att hitta rätt i auktionsvärlden. Då, år 2011, var sökresultaten trots många timmar på webben ofta fruktlösa eftersom att ingen gemensam plats för handeln fanns vilket gjorde marknaden oöversiktlig.

Vår svenska sida lanserades hösten år 2011 och bara månader senare var merparten av de skandinaviska auktionshusen listade på Barnebys. Mycket har hänt sedan dess, och idag finns vi förutom i Skandinavien även i USA, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Spanien och Italien.

Vi är övertygade om att vår modell där auktionshus, handlare och gallerier själva ansvarar för relationen med kunderna och äger affären kommer vinna i längden. Vi vill tillhandahålla kunderna men låta säljaren äga avsluten.