Välkommen till all världens konst, design och antikviteter

Vi har skapat Barnebys för oss som söker det unika

För inte så länge sen krävdes både tålamod och kunskap till att hitta det man sökte, antingen genom att besöka auktionshusens och antikhandlarnas lokaler eller leta i auktionshusens kataloger. Om man ens kände till vilka hus som fanns eller fick tag i en katalog vill säga.
Auktionshusen riktade sig till en snäv krets konsumenter och var snarare klubbar än marknadsplatser. Detsamma gällde konst, design och antikhandlare världen över. De senaste åren har det ändrats och över hela världen upptäcker människor det fantastiska med att handla på auktion och i antikhandel. Det innebär en helt ny marknad med långt större utbud och väldigt många fler aktiva budgivare och köpare.

Vi har samlat alla världens auktionshus på ett ställe, tillgängliga genom en enda sökning. Här öppnar vi upp en tidigare stängd auktionsvärld och låter dig möta hela världens utbud av konst, design och antikviteter.

Vår grundläggande tanke är att alla ska tjäna på det. Vi ger auktionshusen helt nya kunder, redo att handla med hjärtat och delta i flera auktioner samtidigt, lokalt eller globalt. På samma gång ger det oss användare tillgång till en uppsjö av helt unika föremål i en mängd som aldrig tidigare skådats. Här möter auktionshusens unika kunskap och erfarenhet passionerade användare som uppskattar tillgänglighet och snabba avslut.

 

Vi är själva passionerade kunder

Idén till Barnebys föddes när vi själva insåg hur svårt det var att hitta rätt i auktionsvärlden. Då, 2011 kände normalkunden kanske till tre, fyra auktionshus och antikhandlare till namnet, men inte ens bland dessa var det lätt att skapa överblick. Det krävdes många timmars surfande för att hitta rätt. För att inte tala om hur det var för alla som aldrig har varit i kontakt med ett auktionshus eller en antikhandlare tidigare.

En sökning på nätet gav i stort sett ingenting och framför allt inte tillgång till hela utbudet. Vi lanserade en testversion av vår tjänst i Sverige under hösten samma år och bara några månader senare var i stort sett hela Skandinaviens auktionsutbud tillgängligt genom en enda sökning. Det var en revolution och sedan dess har vi fortsatt påverka marknaden. Mycket har hänt sedan dess, och idag finns vi förutom i Skandinavien även i USA, England, Frankrike, Tyskland och Spanien. Varje dag lägger vi till nya auktionshus, konst- och antikhandlare och mängden av föremål på Barnebys ökar ständigt.

 

Vi är auktionshusen och antikhandlarnas bästa vän

Auktionshus och antikhandlare förmedlar en stor del av vår historia. I utbudet samlas unika konstskatter från antiken jämsides med vardagsföremål daterade bara några år tillbaka i tiden. Varje auktionshus och antikhandlare är unik och många har en lång historia och ett arv att förvalta, medan andra är helt nya. Oavsett vilket blir auktionshusen och konst- och antikhandlarnas egna varumärken allt viktigare.

Mängden köpare och säljare på auktionsmarknaden växer snabbt, nya kundströmmar upptäcker fördelarna med att handla på auktion och i antikhandeln. För att marknaden ska kunna växa måste den bli mer tillgänglig och transparent.

Vi är övertygade om att vår modell där husen själva ansvarar för relationen med kunderna och äger affären kommer vinna i längden. Vi vill tillhandahålla kunderna men låta husen äga avsluten.

Pontus och Christopher

 

Pontus Silfverstolpe
Head of Content

Pontus Silfverstolpe är en av grundarna till Barnebys. Han har lång erfarenhet från konst- och auktionsbranschen, bland annat som chef för Lilla Bukowskis, intendent på Åmells Konsthandel och programledare för TV-programmet Antikdeckarna. Utöver det skriver Pontus regelbundet för olika tidningar och är författare till boken Svenska Antikhandlare. I sin blogg bevakar Pontus konst- och auktionsmarknaden, ger trendrapporter och kommer med handfasta tips.

pontus@barnebys.com
+46 70 999 55 49

  Christopher Barnekow
CEO

Idén till Barnebys föddes när Christopher skulle göra sitt första auktionsköp. Han letade efter ett oljestilleben till köket och insåg hur otillgänglig och svåröverblickbar auktionsmarknaden var. Christophers bakgrund är inom marknadsföring av onlinetjänster. Han har också varit med som grundare för Rodeo Magazine, Got2get och Smith reklambyrå.

christopher@barnebys.com
+46 70 521 35 70