Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Agnes Martin (1912-2004) Kanada

Agnes Martin kallade sig själv för abstrakt expressionist och var del av det intellektuella avantgardet i New York innan hon flyttade därifrån 1967. Hennes målningar består ofta av olika rutnät, linjer och dova färgfält. Martin brukar tillskrivas minimalismen snarare än abstrakt expressionism i och med hennes harmoniskt komponerade målningar och användning av milda färger. Hennes målningar bär på en meditativ kvalitet vilket sägs komma från hennes intresse för österländsk filosofi.


Föremål relaterade till Agnes Martin (1912-2004) Kanada

Artiklar relaterade till Agnes Martin (1912-2004) Kanada

Världens dyraste kvinnliga konstnärer

På listan över världens dyraste konstnärer på auktion kvalar tyvärr ingen kvinnlig sådan in - än. Lyckligtvis ser vi en förändring i efterfrågan på kvinnliga konstnärer och med det även en stigande prisbild. Är du nyfiken på vilka kvinnliga konstnärer som är de dyraste på auktion? Barnebys har listan...

Konst

5 snygga restauranger du vill inreda efter

Att det är viktigt att miljön där du sitter och äter är inspirerande har många restauranger förstått. Maten smakar bättre om restaurangen tänkt lika mycket på inredningen som menyn. Här är fem restauranger vars inredning väcker hungern i dig.

Interiör