Barnebys Magazine

Barnebys Magazine
måndag

Senaste artiklarna

Har du träffat Mr A?

Sannolikheten torde vara ganska stor. Efter att bokstavligen ha dykt upp på hundratusentals ställen runt om i världen, har den här lilla flirtiga huvudfotingen med hög hatt blivit en riktig bekanting i många storstäder.

Konst

Caravaggio - dramatikens mästare

Med sin enastående klärobskyr, provokativa realism och dramatiska ljussättning kom han att bli en av konsthistoriens mest omtalade konstnärer. Lär dig mer om en av 1600-talets storheter – Caravaggio.

Konst

Populära artiklar

Hilma af Klint till Stockholm

Om du missade utställningen Hilma af Klint: Paintings for the Future på Guggenheim i New York, som slog besöksrekord med 600 000, har du chansen att se Hilma af Klints storslagna verk på Millesgården i Stockholm nu i höst. Utställningen Måleri och andlighet visar tre svenska konstnärers fascination för ockultism och det andliga sökandet under sekelskiftet 1800-1900.

Konst

Elva kvinnor som präglat konsthistorien

Historiskt sett har kvinnliga konstnärer och deras verk inte tagits på allvar. Det var först under 1800-talet, då jämställdheten mellan könen blev en socialt bekräftad sanning, som kvinnliga konstnärer fick det erkännande som de så länge förtjänat. Nu öppnades konstmarknaden upp även för kvinnor och de antogs till konstskolor i samma utsträckning som männen. Vi gör här en tillbakablick på elva kvinnliga konstnärer som spelat en viktig roll i konsthistorien.

Konst

Sveriges 11 mäktigaste konstnärer

Några är sen länge inskrivna i den svenska konsthistorien medan andra är relativt nya stjärnor på konsthimlen. Gemensamt har de inte bara tagit Sverige med storm utan ses även på den internationella konstscenen, där de finns representerade hos gallerier så som David Zwirner och Gagosian Gallery. Barnebys ger er här Sveriges 11 mäktigaste konstnärer.

Konst
Prenumerera på Barnebys nyhetsbrev!
Få det senaste från konst- och auktionsvärlden

Konst

Nyupptäckta målningar av Julia Beck visas nu på Waldemarsudde och det är första gången de visas för allmänheten. I utställningen "Grez-sur-Loing - Konst och relationer" presenteras elva verk av konstnären, däremot har det tillkommit ytterligare sju verk som ingen tidigare sett då de varit i privat ägo sedan Becks död.

Konst

Abstrakt konst från alla världens hörn

Den 25 juni är det återigen dags för auktion hos det spanska huset Durán Arte y Subastas. En salig blandning av föremål presenteras - alltifrån smycken och fickur till kristaller och skulpturer, men framförallt en mängd olika bildkonstnärer.

Konst