Aida Chehrehgosha (1980-) Sverige

Aida Chehrehgosha är en svensk fotograf som bland annat har läst på Konstfack och Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. År 2009 visades Chehrehgoshas utställningen "Till mamma, pappa och mina två bröder", vilket var hennes examensarbete på Konstfack. Utställningen visade Chehrehgoshas föräldrar och symboliserade en uppgörelse med hennes familj och våldsamma uppväxt i Iran. Hennes familj har senare kommit att figurera i ytterligare verk, som då hon lät fotografera sina föräldrar som döda samt iklädda olika djurhuvuden.
 
Chehrehgosha är idag frilansfotograf men har även arbetat på olika tidningar samt inom film och teater. Hon har tillsammans med fotografer som Helena Blomqvist och Johan Willner, nämnts som fotokonstens förnyare. I sina fotografier har hon lämnat det traditionella fotografiet till förmån för ny teknik för att på så sätt försöka få fram nya motiv och historier.


Artiklar relaterade till Aida Chehrehgosha (1980-) Sverige

0

Artists for refugees

Konstauktion till stöd för människor på flykt. Den 11 oktober genomförs Artists for refugees - en konstauktion till stöd för människor på flykt. Väletablerade konstnärer, både i Sverige och internationellt, har donerat verk till auktionen där intäkterna oavkortat går till Läkare utan gränser.Öka synligheten för din kommande auktion på Barnebys!