Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Alexander Roslin (1718-1793) Sverige

Alexander Roslin var en svensk porträttmålare som främst kom att förlägga sin verksam i Paris. Roslin gick som sextonåring i lära hos hovmålaren Georg Engelhard Schröder i Stockholm. Hans tanke var från början att bli fartygsmålare, men gick senare över till att måla större porträtt i olja.
I Paris blev Roslin ledamot av Académie royale de peinture et de sculpture. Under sitt liv målade han flera gånger av dåtidens franska kungafamilj och franska furstar. Roslins huvudsakliga styrka låg i hans överväldigande färgprakt och hur han med överlägsen virtuositet målade kläder, siden och broderier.
Roslin ses som en av Sveriges mest kända internationella konstnärer och hans konst finns bland annat representerad på Nationalmuseum i Stockholm.


Föremål relaterade till Alexander Roslin (1718-1793) Sverige

Ramat tryck efter Alexander Roslin
275 SEK
Ej ansluten kund Refurn
Tryck efter Alexander Roslin
125 SEK
Ej ansluten kund Refurn

Artiklar relaterade till Alexander Roslin (1718-1793) Sverige

En klassiker med moderna inslag

Bukowskis stoltserar med verk av de svenska mästarna Carl Larsson och Anders Zorn jämte internationella namn som Yves Klein och Jean-Michel Basquiat i sin kommande klassiska auktion.  

Antikviteter

Nationalmuseum

Nationalmuseum är utan tvekan Sveriges stolthet när det kommer till inhemsk konst, men det är också ett av Europas äldsta konstmuseer. Lär dig mer om hur konstinstitutionen kom till, samlingarna och vilka betydande händelser i historien som gjort Nationalmuseum till vad det är idag.

Konst

Hemma hos makarna Zorn

I Mora strax intill Hemulån bredvid kyrkan ligger Zorngården. Vad som idag utgör en central del av Mora var en gång en avsides oas för det världsvana paret Zorn. Här mötte konst från hela världen hembygdens allmoge och traditionellt hantverk moderna bekvämligheter. Välkomna hem till makarna Zorn!

Interiör