Alphonse Mucha (1860-1939) Tjeckiska Republiken

Konstnären och grafikern Mucha är mest känd för sina illustrationer och affischer men också för sin roll som grundare till Art Nouveau-rörelsen. Hans karaktäristiska illustrationer avbildar unga vackra kvinnor i böljande kläder tillsammans med blommor och andra naturomgivningar, vanligtvis i pastellfärger. 
 
Efter utbildning i Wien och München flyttade Mucha till Paris 1887 där han utvecklade sitt signum och stil vid sidan av Henri de Toulouse-Lautrec och var avgörande för utvecklingen av affish- och reklamdesign. Muchas verk fick en framträdande plats på Världsutställningen i Paris år 1900. 
 
När Mucha dog ansågs hans stil vara utdaterad men hans verk fick en återupplivelse (tillsammans med Art Nouveau-stilen generellt) under 1960-talet. Idag är hans affisher och illustrationer samligsverk av högt värde. 


Artiklar relaterade till Alphonse Mucha (1860-1939) Tjeckiska Republiken

0

Design: tre auktioner hos Sotheby's i Paris

Efter en första auktion den 21 november med föremål ur Henri Chwasts samling anordnar Sotheby's ytterligare två auktioner i Paris dedikerad design. Tisdagen den 22 november går en enastående samling glasföremål av Emile Gallé under klubban och därefter tillägnas en auktion åt konsthantverk från 1900-talet och design. Här nedan kan du se en förhandsvisning av några av föremålen i auktionerna.

Design

Öka synligheten för din kommande auktion på Barnebys!