Amedeo Modigliani (1884-1920) Italien

Amedeo Modigliani var en italiensk konstnär och skulptör som spenderade den största delen av sitt vuxna liv i Paris, Frankrike. Modigliani studerade i Venedig och Florens innan flyttade till Paris 1906. Hans stil var unik för sin tid och han är mer eller mindre känd för att ha influerats av olika konströrelser och stilar i sökandet efter ett eget uttryck. Han var bland annat inspirera av Toulouse-Lautrec, Cézanne, Picasso och Braque samt den rumänske skulptören Constantin Brancusi.


Artiklar relaterade till Amedeo Modigliani (1884-1920) Italien

0

Amedeo Modigliani på liv och död

Amedeo Modigliani är en av de konstnärer vars liv inte kan kallas en dans på rosor. Konstnärens korta, men händelserika liv spenderades till stor del på resande fot mellan hemlandet Italien och Paris, där Modigliani sin svaga hälsa till trots, kämpade för att lyckas som konstnär.

Konst
0

In på bara skinnet med Amedeo Modigliani

Amedeo Modigliani föddes den 12 juli år 1884 och trots att han var mycket ung när han dog den 24 januari 1920 skulle han med sin korta konstnärsgärning till slut ta hela världen med storm.

Måleri
0

10 konstnärspar du borde känna till

De älskade, inspirerade och uppmuntrade varandra, vissa la till och med sina egna karriärer åt sidan för att stötta sin partner. Här är tio konstnärspar vars kärlekshistorier är lika originella som konsten de skapade.

Konsthantverk

Öka synligheten för din kommande auktion på Barnebys!