Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Amedeo Modigliani (1884-1920) Italien

Amedeo Modigliani var en italiensk konstnär och skulptör som spenderade den största delen av sitt vuxna liv i Paris, Frankrike. Modigliani studerade i Venedig och Florens innan flyttade till Paris 1906. Hans stil var unik för sin tid och han är mer eller mindre känd för att ha influerats av olika konströrelser och stilar i sökandet efter ett eget uttryck. Han var bland annat inspirera av Toulouse-Lautrec, Cézanne, Picasso och Braque samt den rumänske skulptören Constantin Brancusi.


Artiklar relaterade till Amedeo Modigliani (1884-1920) Italien

Amedeo Modigliani på liv och död

Amedeo Modigliani är en av de konstnärer vars liv inte kan kallas en dans på rosor. Konstnärens korta, men händelserika liv spenderades till stor del på resande fot mellan hemlandet Italien och Paris, där Modigliani sin svaga hälsa till trots, kämpade för att lyckas som konstnär.

Konst

In på bara skinnet med Amedeo Modigliani

Amedeo Modigliani föddes den 12 juli år 1884 och trots att han var mycket ung när han dog den 24 januari 1920 skulle han med sin korta konstnärsgärning till slut ta hela världen med storm.

Måleri

De 10 dyraste konstverken år 2018

2018 har helt klart varit ett guldår för konstmarknaden – bland årets dyraste sålda konstverk återfinns några av den moderna konstens mästare som Picasso och Modigliani såväl som samtidskonstnären David Hockneys azurblåa pool.

Konst