Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

André Lhote (1885-1962) Frankrike

Andre Lhote var en fransk konstnär, skulptör och konstkritiker. Han började studera skulptur vid E'cole des Beaux Arts där han senare kom in på måleriet, vilket kom att bli hans främsta konstnärliga uttryckssätt. Hans måleri var inledningsvis inspirerat av fauvismen men kom senare att allt mer närma sig kubismen. Lhote var en av grundarna till tidningen Nouvelle Revue Française, där han var aktiv fram till 1940. Åren 1918-1920 undervisade Lhote på Académie Notre-Dame des Champs och senare vid andra parisiska konstskolor, inklusive sin egen som han grundade i Montparnasse 1922.


Artiklar relaterade till André Lhote (1885-1962) Frankrike

Bengt Lindström – överdrifternas konstnär

Lindströms förmåga att förmedla liv, kraft och vitalitet på duken har gjort honom till en av de populäraste nordiska konstnärerna utomlands. Hans yviga formspråk, uppskruvade färgskala och mytologiska motiv har förtrollat konstintresserade under decennier.

Måleri

Vem var egentligen Greta Knutson Tzara?

Många kvinnor i historien har fallit i glömska eller förbisetts då männen stått i centrum och fångat konstvärldens uppmärksamhet. Ett exempel är Greta Knutson Tzara, en uppskattad konstnär och författare under sin tid, men som få känner till idag.

Konst

Stjärnfall över Norrlands Auktionsverk

Groteska gestalter, romantik, läder och kraftfull lappländsk natur är bara en liten del när Norrlands Auktionsverk ställer till med en stjärnkantad auktion.