Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Anish Kapoor (1954-) Indien/Storbritannien

Anish Kapoor är en brittisk skulptör med indiska rötter. Han utbildade sig vid Hornsey Collage of Art i Storbritannien. Kapoor är mest känd för sina organiska vindlande former i starka färger.
Kapoor representerade Storbritannien vid Venedigbiennalen 1990 och vann 1991 Turnerpriset. Idag finns han representerad på en rad museum i världen så som Moderna Museet i Sverige, Tate Modern i London och Museum of Modern Art i New York. Han blev 2013 adlad av den brittiska drottningen.


Föremål relaterade till Anish Kapoor (1954-) Indien/Storbritannien

Blood Cinema - ANISH KAPOOR
-
Ej ansluten kund Heather James Fine Art
Untitled - ANISH KAPOOR
-
Ej ansluten kund Heather James Fine Art
Untitled - ANISH KAPOOR
-
Ej ansluten kund Heather James Fine Art

Du kanske också gillar


BULGARI B.Zero1 Anish Kapoor
6,876 SEK
Ej ansluten kund Cresus
Twentieth-Century Indian Sculpture
GB
-
Ej ansluten kund Osianama

Artiklar relaterade till Anish Kapoor (1954-) Indien/Storbritannien

De 10 mest skandalösa verken i konsthistorien

Konsthistorien är full med målningar, skulpturer och installationer som skapat rubriker. De har väckt kritik, debatter och upprörda reaktioner har hörts från allmänheten. Se 10 konstverk som varit minst sagt uppseendeväckande.

Konst

De 100 mest inflytelserika personerna i Konstvärlden

Konstsajten Artnet har lagom till årets upplaga av Art Basel Miami Beach listat de 100 mest inflytelserika personerna i Konstvärlden. Allt från miljardärer, kuratorer och berömda konstnärer till rockstjärnor och filmskådisar.

Mest betydelsefulla samtidskonstnären

Många av 1900-talets största konstnärer ville helst bara förknippas med den målade konsten. Lika många såg konsten som ett sätt att engagera människor och lyfta samhällsfrågor. När åtta profiler ur Sveriges konstelit får svara på frågan om samtidskonstens mest betydelsefulla konstnär, väljer samtliga namn som varit både banbrytande och belyst frågor som är högst aktuella idag.

Konst