Anish Kapoor (1954-) Indien/Storbritannien

Anish Kapoor är en brittisk skulptör med indiska rötter. Han utbildade sig vid Hornsey Collage of Art i Storbritannien. Kapoor är mest känd för sina organiska vindlande former i starka färger.
Kapoor representerade Storbritannien vid Venedigbiennalen 1990 och vann 1991 Turnerpriset. Idag finns han representerad på en rad museum i världen så som Moderna Museet i Sverige, Tate Modern i London och Museum of Modern Art i New York. Han blev 2013 adlad av den brittiska drottningen.


Artiklar relaterade till Anish Kapoor (1954-) Indien/Storbritannien

0

Kontroversens kulörer

Upptäckten och skapandet – och till och med tillägnandet – av en ny färg är händelser som kan revolutionera konstvärlden eller skandalisera den. Här är fyra mycket speciella färger som har skapat stora rubriker.

Konsthantverk
0

De 100 mest inflytelserika personerna i Konstvärlden

Konstsajten Artnet har lagom till årets upplaga av Art Basel Miami Beach listat de 100 mest inflytelserika personerna i Konstvärlden. Allt från miljardärer, kuratorer och berömda konstnärer till rockstjärnor och filmskådisar.

0

De 10 mest skandalösa verken i konsthistorien

Konsthistorien är full av målningar, skulpturer och installationer som skapat rubriker. De har väckt kritik, debatter och upprörda reaktioner har hörts från allmänheten. Upptäck tio konstverk som varit minst sagt uppseendeväckande.

Konst


Öka synligheten för din kommande auktion på Barnebys!