Ann Edholm (1953-) Sverige

Ann Edholm är en svensk bildkonstnär. Hon utbildade sig vid Gerlesborgskolan i Stockholm 1977-81 och studerade sedan vidare på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm 1981-86. Edholm kom senare att bli professor i måleri vid Kungliga Konsthögskolan 1992-98 samt vid Konsthögskolan Valand i Göteborg 1999-2002. Hon är sedan 1999 ledamot i Konstakademin.
Ann Edholm hade sin första separatutställning 1985 och fick Carnegie Art Awards andrapris år 2012.
Edholms konst präglas av stora enhetliga färgfält och geometriska former som cirklar och fyrkanter. Hennes konst kopplas ofta till diskussionen om det sublima och hon har en förmåga att göra ”realistiska abstraktioner”.


Artiklar relaterade till Ann Edholm (1953-) Sverige

0

Det bästa ur Sivert Oldenvi Collection

Peter Dahls expressivt realistiska stil, Per Kirkebys abstrakta kompositioner, Oiva Toikkas färgsprakande glaskonst och mycket mer ingår i den svenska privatsamlingen. Ta en närmare titt på samlingen som auktioneras ut om några dagar.

Konst
0

Konsten för alla!

De senaste åren har en mängd nya initiativ och företag grundats för att möta samtidens behov av konst, design och antikviteter. På Affordable Art Fair syntes och hördes bland annat Elisabeth Blennow Calälv från Ed., Jonas Kleerup från Absolut Art, POM Gallery med recent graduates och piQmo berätta om några av konstvärldens senaste och mest vitala aktörer.

Konst

Öka synligheten för din kommande auktion på Barnebys!