Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

August Strindberg (1849–1912) Sverige

August Strindberg är en av Sveriges mest kända och främsta författare och dramatiker men var även en framstående målare. Sitt genombrott som konstnär fick han långt efter det som författare. Strindberg hade ingen formell konstutbildning och hans måleri var ofta improviserat och speglade hans stundtals stormiga känsloliv. Strindbergs återkommande motiv var havet, nästan alltid i uppror med piskande vågor och dramatiska skyar. Stilen i konsten ligger nära impressionismen och expressionismen. Numera är Strindbergs måleri uppmärksammat i både Sverige och internationellt och betingar höga priser. Han finns representerad på bl a Nationalmuseum och Thielska Galleriet i Stockholm.


Artiklar relaterade till August Strindberg (1849–1912) Sverige

Mästerverk från Moderna Museet kan bli Sveriges dyraste målning någonsin

Ingen har kunnat undgå C F Hills offensiva framfart på konstmarknaden. Flera av årets mest omfattande och betydelsefulla försäljningar har ägt rum i de relativt nyöppnade visningslokalerna på Norrlandsgatan. Nu är C F Hill inblandade i försäljningen av vad som mycket väl kan komma att bli Sveriges dyraste målning någonsin.

Måleri

Bukowskis säljer mästerverk ur J.E Safra Collection

Tre av vårens absoluta toppnoteringar på den svenska auktionsscenen kom från den välkände storsamlaren J.E. Safra. Nu har Bukowskis fått uppdraget att sälja ytterligare fem verk ur en av de förnämsta internationella samlingarna av skandinavisk konst. Här berättar den schweiziske affärsmannen och filmproducenten, exklusivt för Barnebys, vad som fick honom att börja samla skandinaviskt måleri.

Konst