Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Banksy (1974-) Storbritannien

Spekulationerna har länge florerat kring vem den hemlighetsfulle, anonyme graffitimålaren Banksy egentligen är. Man tror att han föddes 1974 och att han kommer från Bristol i England. Banksy är en av världens mest berömda gatukonstnärer och har gjort sig känd för sina politiska, satiriska och skickligt framställda motiv, vilka har utförts på hus, gator och väggar runt om i världen.


Artiklar relaterade till Banksy (1974-) Storbritannien

Att förstå sig på Banksy

Säger du ”gatukonst” svarar Barnebys ”Banksy” – och det är vi nog inte ensamma om. Under 20 år har gatukonstnären inspirerat, provocerat och sporrat en hel värld genom sina verk. Om en av samtidens mest hemlighetsfulla personligheter är det omöjligt att veta allt, men Barnebys förtäljer det vi hittills vet om den mytomspunna Banksy.

Konst

Möt Banksys gallerist

Steve Lazarides anses vara den som lanserade Banksy, fick gatukonsten rumsren och har lurat fler poliser och journalister än de flesta. Den 11 maj öppnar en utställning i Göteborg med konst och fotografier av den mytomspunne gatukonstnären Banksy och hans före detta gallerist. Om Banksy själv dyker upp återstår att se men på plats är hans tidigare gallerist.
Möt Steve Lazarides en av männen bakom konstvärldens mest välbevarade hemlighet.


Taggar