Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Beverloo Corneille (1922-2010) Nederländerna

Guillaume Cornelis van Beverloo med artistnamn Corneille var en tysk målare och poet.
Corneille studerade teckning vid Konstakademin i Amsterdam men var självlärd som målare. Corneille var starkt inspirerad av konstnärer som Joan Miró och Paul Klee. Hans motiv speglade ofta sol, kvinnor och fåglar då de avsåg symbolisera livet, kärleken och längtan.
Corneillie anslöt sig 1948 till konstnärsgruppen COBRA där bland annat den danske bildkonstnären Asger Jorn och den belgiska författaren Christian Dotremont ingick.
Coneillie’s verk har ett flertal gånger förfalskats. Det är inte alltid lätt för specialister och experter att identifiera hans verk då kvalitén på hans verk varierar mycket under olika delar av hans liv.


Artiklar relaterade till Beverloo Corneille (1922-2010) Nederländerna

CObrA och Corneille med vind i seglen

För den belgiske konstnären Corneilles konstnärskap tycks “resedokument” vara den mest passande beskrivningen: det var under hans många resor som den konstnärliga globetrottern fann inspiration, och tur var väl det – hans verk har gjort honom till en av Belgiens viktigaste efterkrigskonstnärer.

Konst

Från bakverk till konstverk - GKM firar 50 år

Galleri GKM som från början hette Galleri Kända Målare har sedan 1967 företrätt samtida internationell konst i Skandinavien. Galleriet ligger nu i Malmö på Stora Nygatan och sköts av tre generationer Bergström.

Konst