Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Bruce High Quality Foundation (2004-) USA

Bruce High Quality Foundation är ett anonymt konstkollektiv som grundades år 2004 i Brooklyn, New York. Antalet medlemmar uppgår till högst åtta stycken och de är ständigt roterande. Kollektivet grundades på konstskolan Cooper Union i New York på 90-talet och dess namn kommer ifrån en fiktiv karaktär som enligt gruppens utsago omkom i World Trade Center.
Anledningen till deras anonymitet är att de motsätter sig den hypeade stjärnglans som omger dagens konstnärer. De är även kritiska till att eleverna vid konstskolorna inte får den hjälp och de verktyg som krävs för att hantera de förväntningar som de konfronteras med i konstvärlden.
Konsten som BHQF skapar kretsar kring frågor om konstskolor, konstmarknaden och samtidskonsten. Deras verk är oftast kommunikativa och med inslag av humor där temat är konstverk, konsthistoria eller samtida händelser. År 2011 åkte de ut på turné till olika konstskolor i USA för att förmå studenterna att definiera sin egen framtid och vilka kunskaper som krävs för att nå dit. Under denna turné färdades de i en limousin målad till en skolbuss. En ironisk gest mot ett föremål som har ett ansett symbolvärde.


Artiklar relaterade till Bruce High Quality Foundation (2004-) USA

Miami dag 4 (ABMB - konstverk)

Ett slumpmässigt antal konstverk av kända och mindre kända namn som jag fastnade för. Och som känns intressant att presentera som en sammanfattning.