Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Caravaggio (1571-1610) Italien

Målaren Michelangelo Merisi da Caravaggio grundade en ”stillös” realistisk skola baserad på dramatiska arrangemang i klärobskyr där han betonade ljusets och mörkrets relation till varandra. Genom att använda sig av belysning och skuggning lyckas Caravaggio skapa rundade tredimensionella former av illusorisk verkan vilket kom att bli ett kännetecken för barockmåleriet.
Caravaggio föraktade den traditionella idealiserande tolkningen av religiösa ämnen och han tog därför sina modeller från gatorna och målade dem realistiskt.
Caravaggio levde ett våldsamt liv. Hans familj dog i pesten när han var 11 år gammal, 1606 mördade han en man under ett upplopp i Rom vilket försatte honom i flykt och 1610 avled han av malaria.
Utan att någonsin handlett några elever fick Caravaggio ändå en rad efterföljare vilka kom att kallas för caravaggisti där de främsta var Georges de La Tour, Orazio Gentileschi, Artemisia Gentileschi, José de Ribera, Hendrick Terbrugghen, Gerrit van Honthorst och Dirck van Baburen.


Artiklar relaterade till Caravaggio (1571-1610) Italien

Topp tio: Återupptäckta mästerverk

Försvunna, odokumenterade, hittade av en slump eller autentiserade – Barnebys listar världens mest spännande berättelser om återupptäckta mästerverk som ofta varit till stor glädje för verkens ovetande ägare.

Konst

Tio av världens mest eftersökta målningar

I april 2016 hittades vad som kan vara en sedan länge försvunnen målning av Caravaggio på en vind i Frankrike. Om det visar sig att målningen faktiskt är ett äkta verk av Caravaggio är det ett monumentalt stort fynd, men flera dussin ovärderliga verk av världsberömda konstnärer saknas fortfarande runt om i världen. Barnebys listar några av världens mest eftersökta konstverk. 

Måleri

8 stora upptäckter i konstvärlden 2016

Caravaggio på vinden, renässansmästare på loppmarknad och en avfärdad kopia som visade sig vara äkta. 2016 har varit ett händelserikt år vad gäller nyupptäckter och återupptäckter i konstvärlden. Vi listar några av årets mest spektakulära konstfynd.

Konst