Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Carl Eldh (1873-1955) Sverige

Carl Eldh föddes1873 i Uppland och var en av Sveriges mest anlitade skulptörer under 1900-talet. Vid 19 års ålder påbörjade Eldh sina studier vid Tekniska Skolan (Konstfack) i Stockholm och studerade sedan vidare i Paris åren 1897-1904. Eldh var från början ornamentskulptör där målet med studierna i Paris var att få en skulptörutbildning. Eldh deltog i fri undervisning både i teckning och skulptur under inflytande av Auguste Rodin. Vid världsutställningen i Paris 1900 representerade Eldh Sverige med skulpturen Oskuld.Eldhs stil utvecklade efter hand till en kraftfull realism och han kom att porträttera många offentliga personer inom kultureliten och societeten. Det finns idag ett museum öppet för allmänheten där Eldh själv var verksam i mer än tre decennier.


Artiklar relaterade till Carl Eldh (1873-1955) Sverige

Olympiska spelen: mycket mer än bara sport

De olympiska spelen har representerat ett möte mellan sport och konst ända sedan det antika Grekland. Spelen var inte bara till för att prisa bedrifter inom sporten men också det konstnärliga. Och Sverige har faktiskt två OS-guld i konst.

Hemma hos Michael Clattenburg

I Barnebys första hemma hos-reportage för året träffar vi inredningsarkitekten Michael Clattenburg. Michael bor idag i Dubai men har även en vacker lägenhet i Stockholm, som trots sina relativt få kvadratmeter liknar ett slott.

Vi hjälper dig med nyårsdukningen

Festligheterna fortsätter och det är dags att duka upp för nyårsmiddagen. Hitta din inspiration till årets pampigaste dukning här! Serviser, kandelabrar och linneservetter finns det massvis av på auktion.