Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Carl Johan De Geer (1938-) Sverige

Carl Johan De Geer är en svensk målare, fotograf, formgivare och författare. De Geer studerade grafisk formgivning vid Konstfack 1959-62. Under 60-talet var han en av representanterna för den gränsöverskridande konsten och gjorde sig bland annat känd för sina vapenvägraraffischer med titeln ”Svik fosterlandet, var onationell” och ”Skända flaggan”. De Geer är berömd för att stå bakom tidningen ”Puss” som drev med samhället och dess företrädare i satiriska inslag. De Geer har även skrivit romaner i ett gränsland mellan modernism och pop-kultur. De Geer anser sig själv som en hårt arbetande tillverkare av brukskonst och på 70-talet var han med och bildade 10-gruppen, vilket är ett textilkonstnärskollektiv.
Hans utställningar presenteras ofta som hela scenografier där De Geer själv formgivit allt från textilier till filmer. De Geer finns representerad på bland annat Moderna Museet i Stockholm, Norrköpings konstmuseum och Göteborgs konstmuseum.


Föremål relaterade till Carl Johan De Geer (1938-) Sverige

Artiklar relaterade till Carl Johan De Geer (1938-) Sverige

Konstsveriges 51 mäktigaste

Barnebys listar återigen Konstsveriges 51 mäktigaste. Bland branschens återkommande kändisar hittar vi även nykomlingar och högaktuella konstnärer. I år har juryn utökats och listan har sammanställts efter att en nomineringsgrupp med olika aktörer i konstsverige angivit personer som haft särskild betydelse för konståret 2018-2019.

Konst

Intervju: Kajsa Åhlander Persson från Artifice

En hiearkiförflyttning och makten över utställningsrummet hos köparen som grundidé genomsyrar det fantastiskt fina konstprojektet Artifice som bokstavligen tar konsten till publiken. Vi intervjuar Kajsa Åhlander Persson om projektet.

5 utställningar att se i sommar

Sommaren och semestern är ett ypperligt tillfälle att besöka museer och konsthallar man kanske inte hinner med under resten av året. Ta tillfället i akt att besöka en eller flera av dessa utställningar, nu när utbudet är dignande och dagarna långa.