Carl Milles (1875-1955) Sverige

Carl Milles var en svensk skulptör, verksam främst i Europa men även i USA. Milles är känd för sina fontäner och verk i monumentalformat.
Milles studerade på Tekniska skolan i Stockholm och sedermera på Ecole des Beaux-Arts i Paris för  Auguste Rodin. Han kom att stanna i Paris i flera år och försörjde sig bland annat som ornamentsnidare.
Milles deltog på världsutställningen i Paris 1900 och fick här en silvermedalj. Milles stora genombrott kom i samband med uppdraget att skapa Sten Sture-monumentet i Uppsala som invigdes 1925. Därefter fick han i uppdrag att utsmycka Kungliga Dramatiska Teatern i Stockholm. Milles har gjort en rad välkända skulpturer på offentliga platser, bland annat ”Gustav Vasa”-statyn på Nordiska Museet i Stockholm och ”Poseidonfontänen” i Göteborg. Kännetecknande för Milles skulpturer är de arkaiska uttryck samt att de ofta är utförda i brons eller gips.
Milles och hans hustru Olga skänkte sitt hem Millesgården till det svenska folket och är idag ett välbesökt museum på Lidingö.


Föremål relaterade till Carl Milles (1875-1955) Sverige

Se mer
Jonas
Tracking Pixel
SE
Butik
32,000 SEK
Carl Milles
Ny!
Tracking Pixel
SE
80,000 SEK
Carl Milles
Ny!
Tracking Pixel
SE
120,000 SEK
Carl Milles
Ny!
Tracking Pixel
SE
80,000 SEK
Carl Milles
Ny!
Tracking Pixel
SE
150,000 SEK

Artiklar relaterade till Carl Milles (1875-1955) Sverige

0

Frukost med Cajsa von Zeipel

Den svenska konstnären Cajsa von Zeipel är tredubbelt aktuell med utställningen Zoo Collective - Cajsa von Zeipel vs. Carl Milles på Millesgården, boken PRO-ANATOMY och ett ”Open Studio event” i samband med Armory Show i New York. Cajsa von Zeipels överdimensionerade och gäckande skulpturer av unga flickor lockar, förflyttar gränser och öppnar blicken på betraktaren.

0

En klassiker med moderna inslag

Bukowskis stoltserar med verk av de svenska mästarna Carl Larsson och Anders Zorn jämte internationella namn som Yves Klein och Jean-Michel Basquiat i sin kommande klassiska auktion.  

Antikviteter

Öka synligheten för din kommande auktion på Barnebys!