Carl Wilhelmson (1866-1928) Sverige

Carl Wilhelmson var en svensk bildkonstnär från Fiskebäckskil. Han studerade vid Slöjdföreningens skola, på Valands Konstskola och i Leipzig. Åren 1890-96 vistades Wilhelmson i Frankrike där han tog intryck av neoimpressionismen. Wilhelmson räknas som nationalromantiker och skildrade främst genremålningar, gärna med marina motiv som fiskarbefolkningens mödosamma liv. Hans målarteknik kännetecknas av en tunt pålagd färg där små fläckar av omålad duk lämnats mellan penseldragen.
Wilhelmson finns representerad på Göteborgs Konstmuseum, Waldemarsudde, Thielska galleriet i Stockholm och på Statens Museum for Kunst i Köpenhamn.


Föremål relaterade till Carl Wilhelmson (1866-1928) Sverige

Se mer

Artiklar relaterade till Carl Wilhelmson (1866-1928) Sverige

0

Nationalmuseum

Nationalmuseum är utan tvekan Sveriges stolthet när det kommer till inhemsk konst, men det är också ett av Europas äldsta konstmuseer. Lär dig mer om hur konstinstitutionen kom till, samlingarna och vilka betydande händelser i historien som gjort Nationalmuseum till vad det är idag.

Konst
0

Bukowskis säljer mästerverk ur J.E Safra Collection

Tre av vårens absoluta toppnoteringar på den svenska auktionsscenen kom från den välkände storsamlaren J.E. Safra. Nu har Bukowskis fått uppdraget att sälja ytterligare fem verk ur en av de förnämsta internationella samlingarna av skandinavisk konst. Här berättar den schweiziske affärsmannen och filmproducenten, exklusivt för Barnebys, vad som fick honom att börja samla skandinaviskt måleri.

Konst


Öka synligheten för din kommande auktion på Barnebys!