Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Carl Wilhelmson (1866-1928) Sverige

Carl Wilhelmson var en svensk bildkonstnär från Fiskebäckskil. Han studerade vid Slöjdföreningens skola, på Valands Konstskola och i Leipzig. Åren 1890-96 vistades Wilhelmson i Frankrike där han tog intryck av neoimpressionismen. Wilhelmson räknas som nationalromantiker och skildrade främst genremålningar, gärna med marina motiv som fiskarbefolkningens mödosamma liv. Hans målarteknik kännetecknas av en tunt pålagd färg där små fläckar av omålad duk lämnats mellan penseldragen.
Wilhelmson finns representerad på Göteborgs Konstmuseum, Waldemarsudde, Thielska galleriet i Stockholm och på Statens Museum for Kunst i Köpenhamn.


Föremål relaterade till Carl Wilhelmson (1866-1928) Sverige

Artiklar relaterade till Carl Wilhelmson (1866-1928) Sverige

Helmer Osslund, de norrländska viddernas okrönta kung

Likt flera andra konstnärer födda runt 1800-talets mitt reste Osslund till Paris för att studera under de franska målarmästarna. Men det egna formspråket fann han i Norrland, från Nordingrå i söder till Torneträsk i norr.

Konst

Bukowskis säljer mästerverk ur J.E Safra Collection

Tre av vårens absoluta toppnoteringar på den svenska auktionsscenen kom från den välkände storsamlaren J.E. Safra. Nu har Bukowskis fått uppdraget att sälja ytterligare fem verk ur en av de förnämsta internationella samlingarna av skandinavisk konst. Här berättar den schweiziske affärsmannen och filmproducenten, exklusivt för Barnebys, vad som fick honom att börja samla skandinaviskt måleri.

Konst