Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Charlotte Perriand (1903-1999) Frankrike

Charlotte Perriand var en fransk möbelformgivare och arkitekt. Hon anses vara en av de viktigaste möbelformgivarna genom tiderna. Perriand studerade möbelformgivning vid École de l'Union centrale des Arts Décoratifs mellan åren 1920-1925. Därefter samarbetade hon med Le Corbusier och Pierre Jeanneret. Tillsammans designade de banbrytande möbler i stålrör och läder som visades under Höstsalongen i Paris 1929 och blev väl mottagna av besökarna.
Under 1940-talet blev Perriand sedan designkonsult i Japan, vilket hade stor påverkan på hennes formspråk. Ett resultat av detta är en stol i plywood Perriand designade och kallade en förening mellan västerländsk och japansk kultur och design. Perriand fortsatte sin karriär även sent i livet och 1993 designade hon en te-paviljong för UNESCO som en del i den japanska kulturfestivalen i Paris.


Artiklar relaterade till Charlotte Perriand (1903-1999) Frankrike

Charlotte Perriand - Till minne av ett kreativt liv

Charlotte Perriand var en progressiv formgivare med en stark tro på designens kraft att göra livet mer drägligt för människan. Perriand ansåg att de ting och den miljö vi väljer att omge oss med har direkt inverkan på vårt välbefinnande. Med detta som utgångspunkt, förvandlade hon vision till handling, och skapade genom åren ett designarv präglat av funktion och rationalitet.

Design

Låt oss introducera Pierre Jeanneret - den andre Jeanneret

Tyvärr är det svårt att prata om Pierre Jeanneret utan att samtidigt nämna hans kusin, den mer kände Le Corbusier. Trots att Pierre var medskapare till mycket av Le Corbusiers arbete, hamnar han ofta i skymundan. Men Pierre Jeanneret var mycket mer än en side-kick, och skapade under sitt liv en rad designklassiker som ständigt växer i popularitet på auktionsmarknaden.

Design