Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Chippendale

Möbelverkstaden Chippendale grundades av Thomas Chippendale (1718-1779). Chippendale som kom från Yorkshire och var son till en snickare skulle komma att bli en av Londons bästa möbelsnickare under 1700-talets mitt. 1754 blev Chippendale den första möbelsnickaren som gav ut en bok med sina egna designer, "The Gentleman and Cabinet Maker's Director", en succé som ledde till att hans designer blev kopierade och reproducerade världen över. 
 
Thomas son tog över verksamheten men familjeföretaget kollapsade i början av 1800-talet. Chippendalestilen har dock överlevt och återfått sin status idag. På senare år har några ovanliga orginal av Chippendalemöbler klubbats för över tre miljoner pund på auktion. 
 
 


Artiklar relaterade till Chippendale

Så tog sig skrivbordet in i våra hem

Inget arbetsrum eller kontor är komplett utan ett gediget skrivbord. Rustika, smäckra, snygga, eleganta och moderna - det finns skrivbord för alla smaker och alla typer av inredning. Barnebys berättar om människans förkärlek för att skriva, rita och läsa ledde till uppfinnandet av en av våra vackraste möbler.

Design

Veckans auktioner

Det går inte att förneka vintern längre, mörkret smyger sig på allt tidigare och julstjärnor börjar synas i fönstren. I det ruggiga vädret sveper vi in oss i filtar, tänder ljus, håller tekoppen nära tillhands och börjar planera inför julen. Vare sig du har börjat leta efter julklappar eller bara är lite nyfiken så har denna veckas auktioner föremål av flera olika slag bland annat mode, konstverk, design och möbler.

Entreprenören som moderniserade Spaniens inredningsdesign

Formgivaren, inredningsarkitekten och författaren Rafael Garcia må vara relativt okänd i Sverige, men hade stor betydelse för reformationen och moderniseringen av inredningsdesignen i Spanien under andra halvan av 1900-talet. Med influenser från Knoll International skapade han funktionalistiska möbler med tidlösa former.

Design