Chippendale

Möbelverkstaden Chippendale grundades av Thomas Chippendale (1718-1779). Chippendale som kom från Yorkshire och var son till en snickare skulle komma att bli en av Londons bästa möbelsnickare under 1700-talets mitt. 1754 blev Chippendale den första möbelsnickaren som gav ut en bok med sina egna designer, "The Gentleman and Cabinet Maker's Director", en succé som ledde till att hans designer blev kopierade och reproducerade världen över. 
 
Thomas son tog över verksamheten men familjeföretaget kollapsade i början av 1800-talet. Chippendalestilen har dock överlevt och återfått sin status idag. På senare år har några ovanliga orginal av Chippendalemöbler klubbats för över tre miljoner pund på auktion. 
 
 


Artiklar relaterade till Chippendale

0

Så tog sig skrivbordet in i våra hem

Inget arbetsrum eller kontor är komplett utan ett gediget skrivbord. Rustika, smäckra, snygga, eleganta och moderna - det finns skrivbord för alla smaker och alla typer av inredning. Barnebys berättar om människans förkärlek för att skriva, rita och läsa ledde till uppfinnandet av en av våra vackraste möbler.

Design
0

Entreprenören som moderniserade Spaniens inredningsdesign

Formgivaren, inredningsarkitekten och författaren Rafael Garcia må vara relativt okänd i Sverige, men hade stor betydelse för reformationen och moderniseringen av inredningsdesignen i Spanien under andra halvan av 1900-talet. Med influenser från Knoll International skapade han funktionalistiska möbler med tidlösa former.

Design

Öka synligheten för din kommande auktion på Barnebys!