Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Christian Berg (1893-1976) Sverige

Christian Berg studerade vid Konsthögskolan i Stockholm 1915-19 där han målade realistiskt med inriktning mot den vilda naturen. Berg påverkades starkt av sina resor i Egypten och Grekland under 1920-talet där han kom i kontakt med den modernistiska konsten samt de gammalegyptiska skulpturerna. Berg reste även till Paris där han kom att stå nära konstnärskretsen kring Fernand Léger.Berg övergick från det tidigare postkubistiska måleriet till att bli skulptör och det klassiska inflytandet är tydligt i hans torso-skulpturer som han i olika format och material skapade från 1926 och framåt.År 1930 medverkade Berg på Stockholmsutställningen där man kunde se hans största och formmässigt stramaste version på temat; Monumentalskulptur. Den skulptör som anses haft störst inflytande på Berg var Alexander Archipenko men även Constantin Brancusi och Alberto Giacometti tycks ha varit stora inspiratörer.Berg är företrädd med en stor samling i Malmö konstmuseum.


Artiklar relaterade till Christian Berg (1893-1976) Sverige

Grannlandets stora stjärnor

De flesta svenskar känner till landets mest kända konstnärer, som Carl Larsson, Anders Zorn och Sigrid Hjertén. Men med kunskaperna om grannlandets mästare ser det lite annorlunda ut. Vilka skapande norrmän förutom Munch känner du till?
Här har vi listat några av Norges mest beundransvärda konstnärer.

Konst

Konstsveriges 51 mäktigaste

Barnebys listar återigen Konstsveriges 51 mäktigaste. Bland branschens återkommande kändisar hittar vi även nykomlingar och högaktuella konstnärer. I år har juryn utökats och listan har sammanställts efter att en nomineringsgrupp med olika aktörer i konstsverige angivit personer som haft särskild betydelse för konståret 2018-2019.

Konst

Burning Man 2015

Black Rock City bjöd under cirka 10 dagar på mer än ökenhetta, sandstormar och kalla nätter, under en helg byggdes en stad med fungerande infrastruktur för drygt 70 000 människor. För att sedan rivas och absolut inget spår får lämnas. På playan stod konstverken redo att både betraktas men ibland även få besökarna att delta och art cars (rullande konst) plockade upp nyfikna och festsugna för en åktur. Här kommer ett litet urval av mina favoriter från Burning Man 2015.

Konst