Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Christian Marclay (1955) Schweiz/USA

Christian Marclay är en schweizisk/amerikansk konstnär som verkar i gränslandet mellan bildkonst och musik. Marclay utforskar sambandet mellan ljud, oljud, fotografi och video.
Marclay studerade vid Ecole Supérieure d´Art Visuel i Genève, Massachusetts Collage of Art i Boston och sedermera vid Cooper Union i New York. Under sin tid som student vid Massachusetts Collage of Art utvecklades Marclays intresse för performancekonst och punkrock. Det var genom intresset för musik som han inspirerades att utforska förhållandet mellan visuell bild- och ljudkonst.
Marclay benämns som den första icke rappande DJ:n som gjort konst av turntable:n, då han använder det som ett instrument att dra isär ljudet, istället för att sätta samman dem.
Marclay har ställt ut på bland annat Whitney Museum of American Art i New York, Venedigbiennalen, Centre Pompidou i Paris och Museum of Modern Art i San Fransisco.


Artiklar relaterade till Christian Marclay (1955) Schweiz/USA

Höjdpunkter hos Phillips

Phillips har nu presenterat höjdpunkterna i deras fotografi-auktion som äger rum den 18 november i London. Hela katalogen består av över 200 olika verk där de ledande namnen inom fotografi finns representerade samt verk av mindre kända konstnärer. Phillips inriktar sig på 1900- och 2000-talet och auktionen placerar sig märkbart mellan det klassiska och det samtida fotografiet.