Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Clay Ketter (1961-) USA

Clay Ketter är en amerikansk målare, fotograf och skulptör bosatt i Skåne. Ketter är utbildad vid Department of Fine Art vid State University of New York 1980-1985 men bor sedan 1988 i Sverige. Ketter använder sig av vardagliga föremål i sin konst och skapar collage i målningar och skulpturer. Ketter slog igenom med Wall Paintings (1992–99), bestående av gipsskivor med spackel över skarvar och skruvar. Flera av Ketters verk påminner om väggar vilka köksinredningen rivits ut ur där spår efter olika renoveringar berättar om husets historia. Ketter har utgått från svensk byggstandard och IKEA-moduler i en rad av sina verk. År 1999 tilldelades han tredjepriset i Carnegie Art Award och hade tio år senare en separatutställning på Moderna Museet.


Artiklar relaterade till Clay Ketter (1961-) USA

Galleriöppningar att besöka den 25 augusti

Älskar du konst? Ja, vi med. Om man som konstälskare befinner sig i Stockholm den 25 augusti är det ett guldtillfälle att promenera runt i det galleritäta Vasastan och njuta av de många galleriöppningar och vernissager som sker under kvällen. Här tipsar vi om några av dem.

Konst

Höstens konsthändelser

Den här hösten är fullspäckad med händelser för oss som är konst- och kulturintresserade. För att underlätta kommande månaders planering följer här en lista över 10 mycket intressanta konsthändelser.