Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Cy Twombly (1929-2011) USA

Edwin Parker ”Cy” Twombly Jr var en amerikansk målare, skulptör och kalligraf som fick sitt smeknamn Cy efter sin far.
Twombly påbörjade sina konststudier i Boston och fascinerades tidigt av expressionism, dadaism och surrealism. Twombly fortsatte sedermera sina studier i New York där han kom i kontakt med de abstrakta expressionisterna Jackson Pollock, Mark Rothko och Barnett Newmans konst. Twombly reste i Europa och Nordafrika tillsammans med Rauschenberg, en resa som kom att bli avgörande för Twomblys konstnärliga utveckling.
I hans konst suddaa gränserna ut mellan måleri, teckning, skulptur och det skrivna ordet. Verken är en blandning mellan historiska och personliga referenser, privata minnen och mytologiska berättelser. Twomblys konst länkar ihop abstrakt expressionism med konceptuellt orienterad konst.


Artiklar relaterade till Cy Twombly (1929-2011) USA

Sally Mann – en av samtidens mest spännande fotografer

Melankoli, poetiska undertoner och vardagliga situationer – detta är tre teman som kännetecknar den amerikanska fotografen Sally Manns arbete. Mann har varit verksam sedan 1970-talet, men för allmänheten blev hon först känd med sin omdebatterade serie Immediate Family. Barnebys bjuder in till en djupdykning i Sally Manns konstnärskap.

Konst

Frukost med Linn Fernström

Den omsusade konstnären Linn Fernström är aktuell med en stor separatutställning på Lars Bohman Gallery. Det monumentala måleriet i naturlig storlek befolkas av papegojor, gorillor, färgsprakande flora och inte minst av henne själv. Personliga och poetiska tolkningar av det pågående livet, kraftfullt framställt, lika härligt och förfärligt som det är att leva. Linn Fernström tar steget full ut och för första gången visar hon också skulpturer i brons.

De 10 dyraste konstverken på auktion 2017

Att Leonardo da Vincis Salvator Mundi blev årets dyraste konstverk på auktion någonsin har inte undgått många, men vilka var egentligen de andra topparna under förra året? Vi listar auktionsvärldens 10 dyraste konstverk 2017.

Konst