Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

David Hockney (1937-) Storbritannien

Den brittiska konstnären, grafikern och fotografen David Hockney är verksam i Kalifornien. Hockney utbildade sig vid Royal College of Art i London. Han förknippades främst med popkonsten, en stämpel han själv förnekat. I hans tidigaste verk ser man tecken på expressionism.
Hockneys konst är för det mesta personlig och självbiografisk även om några av hans mest kända målningar föreställer swimmingpooler i Los Angeles. I hans arbete som grafiker arbetade han främst med litografi. Under åren 1970-86 var det framförallt fotografi och fotokollage som var Hockneys främsta uttrycksmedel. Kollagen gjordes ofta av polaroidbilder i form av ett lappverk som utgjorde en sammansatt bild.
Hockney tilldelades år 1977 hedersordern Companion of Honour och sitter nu i Kungliga brittiska akademin.


Artiklar relaterade till David Hockney (1937-) Storbritannien

David Hockney och den nya världen

Känd för sina azurblå pooler, dubbelporträtt och monumentala landskap är David Hockney en av samtidens mest uppskattade konstnärer. Barnebys berättar om en outtröttlig konstnär som idag föredrar iPhonen som medium framför akryl.

Konst

Våra mest gillade Instagram-bilder år 2018

Sedan år 2010 är fotodelningstjänsten Instagram ett självklart inslag i mångas liv och används av över 60% av svenska internetanvändare. Här har vi samlat år 2018:s mest gillade bilder.