Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

David LaChapelle (1963-) USA

David LaChapelle är en amerikansk mode och reklamfotograf samt konstnär och filmregissör. Han är utbildad på North Carolina School of Arts och flyttade på 80-talet till New York där han studerade vid Students League och vid the School of Visual Arts.
LaChapelles första professionella jobb var då han som 17-åring arbetade tillsammans med Andy Warhol och några av världens mest kända tidningar, som Rolling Stone och Vanity Fair.
LaChapelle är känd för sina något annorlunda iscensatta bilder. Trots att han har regisserat musikvideor och gjort dokumentärfilm är han i dagsläget mest känd för sina fotografier på celebriteter som figurerar i överdrivna scenerier, vilka ofta angränsar till det absurda.
LaChapelle anses vara en av världens just nu mest inflytelserika fotografer och lämnar få oberörda med hans extravaganta bildspråk. 


Artiklar relaterade till David LaChapelle (1963-) USA

Vad vet vi om människorna på fotografierna?

I kategorin "fotografier" hittar vi idag drygt 3 460 fotografier. Det är en salig blandning av dokumentärfotografi, modefotografi och konstfotografi. Det kanske mest fascinerande är dock porträttfotografierna, då de väcker intresse kring såväl de avporträtterade människorna som personen bakom kameran och tillfället då bilden togs. Här finner ni fem fotografier som just nu finns på auktion och berättelsen bakom dessa.

Konst

Konstnären bakom Beyoncé

I veckan fick Beyoncé internet att koka när hon släppte nyheten att hon väntar tvillingar tillsammans med Jay Z. På en bild som lades ut på hennes officiella Instagramkonto poserade hon med händerna på sin buktande mage, omgiven av blommor och med en tunn slöja över huvudet. Barnebys tar en närmare titt på konstnären bakom fotografiet.

Konst

Milano

Milano stoltserar med ett brett utbud av restauranger, nattklubbar, historiska sevärdheter och museer. Här finns egentligen det mesta som en resenär kan önska med den stora fördelen att man slipper turisthorderna. Barnebys guidar er till Italiens modemecka nummer ett, Milano.