Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Diego Giacometti (1902-1985) Schweiz

Diego Giacometti var en schweizisk skulptör och designer. Diego åkte till Paris för att göra sin bror Alberto Giacometti sällskap vid 25 års ålder. De två bröderna utvecklade likartade stilar i sitt skulpterande och det finns flera exempel där det är svårt att skilja brödernas verk åt. Diego var starkt inspirerad av djurriket vilket återspeglades i hans verk, han skulpterade i brons liksom hans bror. Han har gjort arbeten för bland annat Fondation Maeght i Saint-Paul-de-Vence, Chagallmuseet i Nice och Picassomuseet i Paris.


Föremål relaterade till Diego Giacometti (1902-1985) Schweiz

Artiklar relaterade till Diego Giacometti (1902-1985) Schweiz

Världens elva dyraste skulpturer på auktion

Under de senaste åren har vi sett rekord efter rekord slås på auktionsmarknaden. Trots att måleriet dominerar kvalitetsauktionerna, finns det flera skulpturer som genererat enastående slutpriser. Här har vi listat de elva dyraste skulpturerna någonsin att säljas på auktion.

Skulptur

Designikoner hos Sotheby's Frankrike

I slutet av maj håller Sotheby's Frankrike designauktion med föremål av formgivare som Georges Jouve samt bröderna Alberto och Diego Giacometti. Dessutom ropas det ut vackra skapelser av berömda arkitekter såsom Pierre Chareau, Jean Prouvé och Claude Parent tillsammans med art deco-föremål och samtida konst.

Design

Design: tre auktioner hos Sotheby's i Paris

Efter en första auktion den 21 november med föremål ur Henri Chwasts samling anordnar Sotheby's ytterligare två auktioner i Paris dedikerad design. Tisdagen den 22 november går en enastående samling glasföremål av Emile Gallé under klubban och därefter tillägnas en auktion åt konsthantverk från 1900-talet och design. Här nedan kan du se en förhandsvisning av några av föremålen i auktionerna.

Design