Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Ed Ruscha (1937-) USA

Ed Ruscha är en amerikansk popkonstnär som räknas till en av popkonstens frontfigurer. Ruscha har jobbat med många tekniker inom popkonsten så som måleri, fotografi, grafik, artists’ books och video.
Ruscha gjorde sig känd under tidigt 1960-tal för sitt måleri som ofta innehöll ord och fraser och ibland var sammansatta kollage av hans fotografier. Han hade sin första soloutställning 1973 på Leo Castelli galleri i New York. Ruschas grafiska verk är idag populära samlarobjekt i USA.


Artiklar relaterade till Ed Ruscha (1937-) USA

Från Mapplethorpe till Matisse

Från Mapplethorpe till Matisse och från Tiffany till Chihuly, på den amerikanska marknadsplatsen Lofty finner ni alla samlares drömföremål i form av konst och antikviteter.

Med konst som medel för kritik

Inte en utan två kommande försäljningar fulla av efterkrigskonst, samtida verk och street art kommer att passera under klubban i december.

Konst

The Carters – tillbaka på Louvren

Såvida du inte spenderade helgen med huvudet under en sten, så kan du omöjligt ha missat att Beyoncés och Jay-Zs nya singel “Apeshit” släpptes i lördags och att musikvideon som utspelar sig på Louvren är fullspäckad med konst. Om du mot förmodan gjort det, oroa dig inte – Barnebys redogör för mästerverken i mästerverket.

Konst

Taggar