Edouard Manet (1832-1883) Frankrike

Édouard Manet var en fransk konstnär utbildad vid École des Beaux-Arts 1850-1856. Manet ansågs vara en föregångare och inspirationskälla till den franska impressionismen. Manet utmanade grunden i den akademiska traditionen i Frankrike och ansågs som kontroversiell av den etablerade konstvärlden, både i sitt måleri och i sitt val av motiv. Manet gestaltade gärna kvinnor som var eller föreställde vara prostituerade vilket ansågs och uppfattades som stötande av den borgerliga publiken. Manet förlöjligades på grund av detta av kritiker och publik.
Under 1870-talet lät sig impressionisterna påverkas av Manets bristande intresse kring målningarnas motiv och istället betoning på av konstnärens totala frihet i valet av färg och valörer.
Manets verk finns representerade på konstmuseer runt hela världen, bland annat på Musee d’Orsay i Paris.


Artiklar relaterade till Edouard Manet (1832-1883) Frankrike

0

De 10 mest skandalösa verken i konsthistorien

Konsthistorien är full av målningar, skulpturer och installationer som skapat rubriker. De har väckt kritik, debatter och upprörda reaktioner har hörts från allmänheten. Upptäck tio konstverk som varit minst sagt uppseendeväckande.

Konst
0

De stora modernistiska mästarna på utställning i Barcelona

Kulturcentret och museet CaixaForum har tillsammans med Phillips Collections of Washington producerat utställningen ”Impressionister och moderna konstnärer” som erbjuder en väsentlig och övergripande genomgång av de senaste två århundraden inom konsthistorien.

Måleri


Öka synligheten för din kommande auktion på Barnebys!