Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Edward Hopper (1882-1967) USA

Edward Hopper utbildade sig till illustratör och studerade vid Correspondence School of Illustrating i New York City 1899–1900 samt på New York School of Art 1900–1906. Under 1910-talet arbetade han som reklamtecknare och det var först på 1920-talet som han fick sitt konstnärliga genombrott med sina traditionellt realistiska bilder med rötter i friluftsmåleriet.
Hoppers storstads- och landsbygdsscener är avbildade med dokumentarisk noggrannhet och han uppvisar genom sin konst koppling till den amerikanska regionalismen samt den nya sakligheten. Hoppers målningar av anonyma människor och det banala stadslivet är starkt präglat av ensamhet och avskildhet. Några av hans mest kända verka är Model Reading (1925), Room in Brooklyn (1932) och den ikoniska målningen Nighthawks (1942).
Edward Hopper räknas idag till en av de mest inflytelserika moderna amerikanska konstnärerna under 1900-talet.


Föremål relaterade till Edward Hopper (1882-1967) USA

Old Ice Pond at Nyack - EDWARD HOPPER
-
Ej ansluten kund Heather James Fine Art
Church and Landscape - EDWARD HOPPER
-
Ej ansluten kund Heather James Fine Art

Du kanske också gillar


Edward Hopper "Cape Cod Evening" Print
US
57 SEK
Ej ansluten kund Pace & Hong Auctions, LLC
Rain on River - EDWARD HOPPER
-
Ej ansluten kund Heather James Fine Art

Artiklar relaterade till Edward Hopper (1882-1967) USA

Jo, kvinnan bakom Edward Hoppers karriär

Det tumultartade äktenskapet mellan Josephine och Edward Hopper var avgörande för de båda konstnärernas karriärer. Medan Edwards framgångar var ett faktum reducerades Josephine till musa och såg sin egen lovande karriär falla i bitar.

Konst

De 10 dyraste konstverken år 2018

2018 har helt klart varit ett guldår för konstmarknaden – bland årets dyraste sålda konstverk återfinns några av den moderna konstens mästare som Picasso och Modigliani såväl som samtidskonstnären David Hockneys azurblåa pool.

Konst