Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Eero Saarinen (1910–1961) Finland

Eero Saarinen var en industriell formgivare och arkitekt mest känd för sin neofuturistiska design. Hans designer var kända för sina enkla, svepande och välvda kurvor. Några av hans mest kända produkter är stolarna och fotöljerna "Tulip Chair", "Grasshopper", "Womb" och "Pedestal". Hans arkitektoniska arv består bland annat av "Gateway Arch" i St Louis och "Crow Island School" i Illinois.  


Artiklar relaterade till Eero Saarinen (1910–1961) Finland

Ikoniska fotot fångade världens främsta designers

1961 fotograferade Playboy Magazine sex av världens främsta möbelformgivare tillsammans som en del i ett försök att ge tidningen högre status. Det fungerade inte riktigt, men vi kan glädja oss åt att det ökända herrmagasinet bidrog med en ikonisk bild på några av 1900-talets mest inflytelserika modernistiska möbelformgivare. Barnebys berättar vilka de var.

Design

Skandinavisk design hos amerikanska auktionshus

Skandinavisk design har länge varit hett eftertraktad på den internationella marknaden och ibland tycks det nästan som att den utländska publiken värderar våra Skandinaviska favoriter som Hans. J. Wegner, Eero Saarinen och Greta Magnusson Grossman högre än vad vi själva gör.

Design