Eero Saarinen (1910–1961) Finland

Eero Saarinen var en industriell formgivare och arkitekt mest känd för sin neofuturistiska design. Hans designer var kända för sina enkla, svepande och välvda kurvor. Några av hans mest kända produkter är stolarna och fotöljerna "Tulip Chair", "Grasshopper", "Womb" och "Pedestal". Hans arkitektoniska arv består bland annat av "Gateway Arch" i St Louis och "Crow Island School" i Illinois.  


Artiklar relaterade till Eero Saarinen (1910–1961) Finland

0

Ikoniska fotot fångade världens främsta designers

1961 fotograferade Playboy Magazine sex av världens främsta möbelformgivare tillsammans som en del i ett försök att ge tidningen högre status. Det fungerade inte riktigt, men vi kan glädja oss åt att det ökända herrmagasinet bidrog med en ikonisk bild på några av 1900-talets mest inflytelserika modernistiska möbelformgivare. Barnebys berättar vilka de var.

Design
0

Mid-century modern och dess stora mästare 

Det går knappt att scrolla igenom Instagram eller bläddra i en inredningstidning utan att stöta på mid-century modern. Denna enkla men eleganta design är känd för att vara demokratisk och prisvärd och består av några av tidernas mest eftertraktade objekt. 

Möbler
0

Barnebys retroskola

Vilket årtionde formgavs “Åskbollen”? Vad kännetecknar 50-tals porslin? Vem lyckades göra textiltryck populärt inom heminredning? Lär dig detta och mycket mer med Barnebys retroskola. 

Design

Öka synligheten för din kommande auktion på Barnebys!