Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Emile Gallé (1846-1904) Frankrike

Emile Gallé var en fransk glasformgivare. Han räknas till en av de främsta pionjärerna inom glaskonsten på grund av sina innovativa glastekniker. Han utvecklade tekniker för massproducering av glaskonst som revolutionera hela industrin för konstglastillverkningen.
Gallé är känd för sina dekorativa vaser och lampor. I början av sin karriär han jobbade främst med genomskinligt glas med lätta, tonade färger, och som sedan övergick till mer täckande och starkare färger. Gallés glaskonst kallas ofta för ”poesi i glas” då han försåg varje kärl med ett poetiskt budskap. Han hämtade inspiration från naturen och skildrar med etsade och slipade dekorer scener ur landskap, blommor, fjärilar eller fåglar bland bladverk.


Artiklar relaterade till Emile Gallé (1846-1904) Frankrike

Émile Gallé Cameo hos auktionshusen i vår

Émile Gallé Cameo är sedd som en av Frankrikes främsta formgivare inom glaskonst och var en av föregångarna inom jugendrörelsen i landet. Hans sirliga blomstermönster och ogenomträngliga glas är det vi främst förknippar honom med idag. Passa på då flera auktionshus har auktioner med Gallé i vår!