Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Erik Olson (1901-1986) Sverige

Erik Olson var en svensk surrealistisk målare och grafiker född i Halmstad. Han studerade vid Tekniska Skolan i Halmstad och ingick på 1920-talet i Ferdinand Légers första elevkull på Académie Moderne i Paris. Olson bodde under en period i Danmark där han var medlem i en dansk surrealistgrupp. Hans konst blev svartlistad av nazisterna 1940 och han tvingades då fly tillbaka till Halmstad där han blev en av grundarna till Halmstadsgruppen. Olsons konst fortsatte präglas av surrealismen in på 1960-och 70-talen. I sitt konstnärskap gestaltade han även religiösa motiv och kom att utsmycka flera kyrkor i Sverige.


Artiklar relaterade till Erik Olson (1901-1986) Sverige

Konsten att ge bort konst i julklapp

Konst är för alla! Inte mycket kan vara en mer bestående julklapp än ett konstverk. Vi tipsar om en mängd fina målningar, litografier och tryck i flera prisklasser som passar de flesta.

Konst

Veckans auktionsrekord styrkebesked för branschen

Efter en av de starkaste auktionsveckorna på mycket länge sattes nya prisrekord för såväl svensk som internationell konst. På hemmaplan är Bukowskis utan tvekan bäst i klassen, trots att Stockholms Auktionsverk sålde vårens dyraste moderna målning. Så här långt.