Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Ernst Billgren (1957-) Sverige

 Ernst Billgren en svensk konstnär och författare född 1957 i Stockholm. Hans mångfald är idag unik i det svenska konstlivet, då han ägnar sig åt såväl måleri, grafik, fotografi och skulptur samt åt författarskap, film- och scenkonst. Billgren arbetar främst i mosaik, trä, brons, beting, kakel och glas.
Billgren studerade vid Konsthögskolan i Valand 1982-1987 och satte prägel på sin konst redan under studietiden, då han ifrågasatte skillnaden mellan bra och dålig konst. Denna frågeställning har sedan följt hans konst genom åren och blivit utryckt i hans bok ”Vad är konst och 100 andra jätteviktiga frågor”.
Billgren inspireras mycket av djur och natur, vilket tidigt blev ett redskap och kännetecken för honom. Det finns en kontinuitet av naturmåleri, nationalromantik och mytologi i hans konstnärskap. Han skildrar gärna krocken mellan natur och kultur vilket syns i hans målningar med beklädda djur som rör sig i finsalongerna.
 


Artiklar relaterade till Ernst Billgren (1957-) Sverige

10 konstutställningar att besöka i helgen

Äntligen långhelg och tid att insupa en del av all den konst som erbjuds runt om i landet. Passa på att besöka utställningarna du länge tänkt att gå på - flera av dem stänger i januari. Här är 10 konstutställningar att gå på i helgen.

Konst

Barnebys listar konstsveriges 51 mäktigaste

Barnebys listar de 51 mäktigaste i konstsverige 2016. I juryn sitter Barnebys bloggare Joanna Sundström, Jonas Kleerup, Carl Larsson, Pontus Silfverstolpe samt två för året inbjudna gästtyckare.

Konst