Din sökning efter konst, design, antikviteter och samlarföremål börjar här

Ettore Sottsass (1917–2007) Italien

Ettore Sottsass var en italiensk designer och arkitekt. Han började som rådgivare för Olivetti på 1950-talet men under 1960-talet började han utveckla en rad produkter med inspiration från hans resor i Indien och Amerika. Uttrycket var djärvt och färgglatt med material och färger från konsumetprodukter som användes i nya kontexter vilket skapade en energisk och flamboyant känsla. Allting skulle komma att kulminera i Sottsass grundande av Memphisgruppen i slutet av 1970-talet. Några av hans mest kända produkter är "Carlton Bookshelft" och "Thaiti lamp". 
 


Artiklar relaterade till Ettore Sottsass (1917–2007) Italien

Fem italienska stjärnor på den internationella designhimlen

Många av Europas främsta exempel på kreativitet och design skapades av de historiska företag som grundades i efterkrigstidens Italien. Genom innovation och exklusiva material har varumärken som Alessi, Bialetti och Cassina blivit ledande inom design och formgivning. Barnebys listar 5 italienska designikoner!

Design

Framtidens designklassiker hos Della Rocca

En upplyst spegel av Osvaldo Borsiani eller en färgglad totempåle signerad Ettore Sottsass? Della Rocca bjuder på framtidens designklassiker under en auktion nästan uteslutande bestående av höjdpunkter.

Design